Diplomatski incident u Banjaluci

Nakon diplomatskog incidenta, otkazan sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića i ministra inostranih poslova Turske Ahmeta Davutoglua.

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

20:04

Default images

Kako je saopšteno iz Radmanovićevog kabineta, turska delegacija je tražila skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke u Palati Republike u Banjaluci.

Osim toga, u saopštenju se navodi da je sastanak otkazan i zbog toga što je turski šef diplomatije zakasnio 75 minuta na već odloženi sastanak, koji je trebalo da se održi oko 16 sati.

"Smatramo ovakav postupak turske strane neprimerenim ponašanjem i diplomatskim incidentom koji će svakako imati posledice", navodi se u saopštenju i dodaje da je Radmanović prihvatio da se u Banjaluci sastane sa turskim šefom diplomatije, iako je taj sastanak kasno zatražen, što je neuobičajeno u diplomatskoj praksi.

Radmanovićev kabinet je u zgradi Palate predsednika RS, gde je održan sastanak predsednika RS Milorada Dodika i turskog šefa diplomatije, koji je pozvao Dodika da poseti Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: