GSP: Kontrola na početnim stanicama

Od danas će svi putnici javnog prevoza u Beogradu svoje karte morati da pokažu kontrolorima na početnim stanicama, prilikom ulaska u vozila GSP-a.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

14:05

Default images

Gradsko saobraćajno preduzeće smislilo je kako da se obračuna sa "švercerima". Ko ne bude pokazao kartu na početnim stanicama, neće moći da se uđe u vozilo.

Danas su na Zelenom vencu na svakim vratima vozila bili kontrolori u fluoroscentnim prslucima. Ako ste do sada uspevali ponekad da se švercujete, u GSP-u tvrde da je tome kraj.

Građani su kritični prema ovoj meri:

"Samo prave gužvu, nije to rešenje"

"Mislim da treba da kontrolišu, jer ljudi mogu da se voze džabe, ali ne treba ni preterivati"

"Mislim da preteruju i da bi trebali da uvedu klimu kad već naplaćuju toliko"

"Promenio se direktor, mora nešto da promeni, nema šta drugo. Kad dođe sledeći, on će da ukine to"

U GSP-u kažu da nije cilj naplaćivanje kazni, već promena razmišljanja putnika koji moraju da se naviknu na kupovinu karata i markica. Oni tvrde da neće biti prekomernog zadržavanja, pošto autobusi svakako izvesno vreme stoje na početnom stajalištu.

"Danas ćemo to raditi i na Zelenom vencu i u Ustaničkoj, sutra takođe, a posle toga ćemo se seliti na druge stanice, trolejbuske i tramvajske okretnice. Prosto moramo tako jer navikavamo naše građane da moraju da imaju kartu i pokušaćemo u kasnijoj fazi da uvedemo ulazak na prednja vrata na nekim početnim stanicama i pokazivanje karata vozaču", kaže Slavica Stevanović, PR GSP.

Od 1. juna kada je pored redovnih 165 kontrolora, uvedeno još 250 honoraraca, kontrola je poboljšana, kažu u ovom gradskom preduzeću. Oni dodaju da se naviše povećala prodaja karata kod vozača.

Još jedna promena navika kod putnika koju GSP želi da uvede jeste i obaveza građana da kod sebe imaju sitan novac kad kupuju kartu u autobusu. Vozač je dužan da ima karte kod sebe, ali kako kažu u GSP-u, velike novčanice neće biti izgovor za "gratis" vožnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: