"Deklaracija ne zamenjuje hapšenja"

Nedavno usvojena deklaracija o osudi zločina u Srebrenici ne može da bude zamena za hapšenje haškog begunca Ratka Mladića, kaže Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2010.

23:07

Default images

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom rekao je za B92 da u potrazi za beguncima uvek ima nekih pomaka iako oni nisu uvek vidljivi. Ljajić se nada da će sledeći izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala, Serža Bramerca, koji dolazi sredinom maja u Beograd, Savetu bezbednosti i Evropskoj uniji biti pozitivan.

Rasim Ljajić kaže da nedavno usvojena deklaracija o osudi zločina u Srebrenici ne može da bude zamena za hapšenje Ratka Mladića.

"To jeste jedan pozitivan korak i tako je ocenjen u najvećem delu međunarodne zajednice. Ova deklaracija nije doneta radi tog pozitivnog izveštaja niti može da utiče na izveštaje Bramerca koji se, ne verujem, opšte baviti u svom izveštaju ali jeste jedan korak u smilsu pomirenja i stvaranja drugačijeg ambijenta u celom regionu”, kaže Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: