Đilas: Samo nezavisni šinski sistem

Beograd bi 2012. godine mogao da počne izgradnju metroa, izjavio je za B92 gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2010.

17:43

Default images

Đilas je gostujući u Vestima TV B92 rekao da bi Beograd trebalo da dobije potpuno nezavisni šinski sistem koji se, iako bi imao i podzemne i nadzemne deonice, ne bi ukrštao sa drumskim i tramvajskim saobraćajem.

"Naša ideja je da Skupština grada preko leta donese jednu okvirnu odluku oko toga da mi zaista i definitivno pristupamo metrou", kazao je gradonačelnik Beograda.

On je rekao da će biti formirana i komisija koja će se baviti izgradnjom metroa, a cilj je da se oko takve odluke postigne što veće jedinstvo.

Više o planovima za beogradski metro čitajte u našoj rubrici Biz.

Možete pogledati gostovanje Dragana Đilasa u Vestima TV B92, gde je, pored izgradnje metroa, pričao i o rekonstrukciji mosta ''Gazela'' i toku izgradnje mosta na špicu Ade Ciganlije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: