HSP: Tadić nepoželjan u Vukovaru

Funkcioneri desničarske Hrvatske stranke prava (HSP) iz Vukovara poručili su da je predsednik Srbije Boris Tadić nepoželjan u tom gradu.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

17:04

Default images

Kritikujući gradonačelnika Vukovara Željka Sabu zbog nedavnog poziva predsednicima Srbije i Hrvatske da se prvi put sretnu u tom gradu, funkcioneri HSP-a su najavili proteste ako do takvog susreta dođe.

"Tadić može da ide u Zagreb i na Pantovčaku da se sastaje s kim hoće, ali u Vukovar i na Ovčaru mogu da dođu samo oni koji poštuju narod čije su žrtve tamo ubijene. Potrudićemo se da Tadić zapamti posetu Vukovaru ako uopšte i dođe", rekao je funkcioner HSP-a Petar Macut, navodeći da ne bi dolazio da je na Tadićevom mestu.

Na konferenciji za novinare je rečeno da je do sada u Vukovaru prikupljeno 5 600 potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani ćirilice kao službenog pisma u tom gradu, a nedostaje im još 1 000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: