Bogdanović u Briselu

Ministar Goran Bogdanović razgovarao je u Briselu sa zvaničnicima EU o “pitanjima daljeg funkcionisanja legitimnog međunarodnog prisustva na Kosovu”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

17:28

Default images

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju saopštilo je da se Bogdanović u Briselu sastao sa generalnim direktorom Saveta EU za spoljne i vojnopolitičke poslove Robertom Kuperom, direktorom Direkcije Evropske komisije za zapadni Balkan Pjerom Mirelom i šefom Euleksa Ivom de Kermabonom.

U saopštenju se dodaje da su "uzete u obzir sve primedbe na teški položaj i svakodnevne probleme sa kojima se kosmetski Srbi suočavaju koje je ministar Bogdanović izneo svojim sagovornicima".

Bogdanović je ponovio principijelni stav da se suvernitet i teritorijalni integritet Srbije ne može dovoditi u pitanje, ali i spremnost da zajedno sa legitimnim međunarodnim predstavnicima u pokrajini radi na rešavanju aktuelnih problema sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: