Bez javnih skupova u centru grada

Policija je zabranila održavanje svih skupova u centru Beograda, jer je procenjeno da bi se mogli desiti nasilnički akti. Uhapšen organizator skupa 1389.

Izvor: FoNet, Beta

Subota, 19.09.2009.

19:40

Default images

Beogradska policija privela je organizatora skupa "Srpskog narodnog pokreta 1389." na Trgu Republike u Beogradu Radojka Ljubičića zbog toga što je i pored policijske zabrane pokušao da održi skup. Skup je prekinut, a Ljubičić će uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka biti predat dežurnom istražnom sudiji za prekršaje, piše u saopštenju policije.

Beogradska policija nije dozvolila "Srpkskom narodnom pokretu 1389." da od 19. do 27. septembra sa početkom u 16.30 održava skupove na Trgu Republike.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će se država odlučno obračunati sa svima koji prete nasiljem i da javni skupovi neće moći da se održavaju u centru Beograda, gde preti ugrožavanje života i imovine.

On je poručio da će policija, koliko je god je u njenoj moći, preduprediti sve vrste napada, i biće represivna prema ekstremističkim grupama koje prete različitim strankama, organizacijama i pokretima.

Policija je navela i da "ubuduće" u centru Beograda iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno održavanje javnih skupova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: