Partnerstvo MUP-OEBS za beli šengen

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao sa šefom Misije OEBS Hans Ola Urstadom sporazum o strateškom partnerstvu i prioritetima reforme policije.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

00:30

Default images

Dačić je rekao da je potpisani Memorandum značajan za viznu liberalizaciju, jer će strategija koju on sadrži omogućiti da se ispune preostali kriterijumi iz mape puta za ukidanje viza Evropske unije.

"Želim da istaknem da se kroz saradnju sa OEBS-om veoma često uključuju i druge države. Tako da je razvoj i bilateralnih odnosa i veza sa evropskim policijama, dodatna vrednost i doprinos koji proističe iz pristupa koji misija OEBS-a praktikuje, čime smo mi naravno posebno zadovoljni”, rekao je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova.

“Postoji toliko oblasti na kojima je radila srpska policija. Mislim da je napredak veoma veliki. Ali postoje još neke stvari koje bi trebalo uraditi i zato nam je potreban ovaj memorandum. Srbija se, bez ikakve sumnje, neverovatno brzo kreće ka standardima moderne policije sa visokim standardima”, kaže Hans Ola Urstad, šef misije OEBS-a u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: