Slučaj "Kovačević" - naredbodavac?

Bivši generalni konzul u SAD traži od Vuka Jeremića da objavi listing telefonskih razgovora koji pokazuje ko je naredio da se izda pasoš Miladinu Kovačeviću.

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2009.

14:48

Default images

Međutimj, kako je rečeno Fonetu u Ministarstvu, kontrola telefonskih listinga iz domena krivičnog postupka ne spada u nadlažnost Ministarstva spoljnih poslova, "ali smo raspoloženi, kao i do sada, da sarađujemo sa nadležnim organima".

Bivši generalni konzul Srbije u Njujorku Slobodan Nenadović u otvorenom pismu ministru inostranih poslova, koje danas objavljuje list "Borba", naveo je da je "punih 16 dana proveo u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu upravo zbog slučaja Kovačević, a da za to, kako će vreme pokazati, nije bilo ni jednog jedinog zakonskog razloga".

Reagujući na Jeremićevu izjavu da su "službenici Ministarstva spoljnih poslova Srbije, i onaj koji je putni list Miladinu Kovačeviću izdao i onaj koji je to naredio, drastično kažnjeni", Nenadović je istakao da je sasvim razumljivo njegovo interesovanje za ime osobe koja je naredila izdavanje putnog lista.

"Razlog za takvo insistiranje je upravo bila sumnja da je neka osoba, meni potpuno nepoznata, mogla narediti ili naložiti konzulu Miloševiću da u konkretnom slučaju putni list izda", kaže on.

"Niko nije bio zainteresovan za pribavljanje ovih listinga, koji su sada, nakon vašeg saznanja za ime 'naredbodavca', zapravo i nepotrebni", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: