Obilaznica oko Beograda u tri smene

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao, sa izvođačima radova, tunel i most koji su deo obilaznice oko Beograda.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2008.

02:09

Default images

Mrkonjić je sinoć obišao radove da bi se upoznao kako teku radovi u trećoj smeni. Za tunel u dužini od 699 metara i most od 405 metara sredstva su obezbedili Vlada Srbije, iz Nacionalnog investicionog plana, i Grad Beograd. Mrkonjić je kazao da je projekat obilaznice ključni na transevropskom Koridoru 10 i da će ujedno regulisati saobraćajnu gužvu u glavnom gradu.

Prema njegovim rečima, ta deonica je najekonomičniji način da se povežu dva koridora - sa jedne strane prema Grčkoj i Turskoj, a sa druge prema Rumuniji.

Ministar je naveo da radovi teku prema planu i da će Vlada Srbije i Grad Beograd učiniti sve da se obilaznica završi u roku, čime će se rasteretiti saobraćaj.

Šef gradilišta na tunelu Aleksandar Milovanović je izjavio da su radnici "Planuma" prošle nedelje uveli i treću smenu i da su već asfaltirali dva i po kilometra deonice puta koji prilazi tunelu.

Podsećajući da radovi treba da budu završeni do 1. oktobra, on je dodao da se može očekivati da sve bude gotovo i pre najavljenog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: