Kampanja isticanja srpskih zastava

Isticanjem srpskih zastava na beogradskim ulicama počela je kampanja Aktivnog centra -"Svaki prozor zastava".

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2008.

17:30

Default images

Predstavnik udruženja Petar Petković kazao je da su zastave jutros okačene na Slaviji, Terazijama, Ulici Kralja Milana, na Zelenom vencu, kao i na Brankovom mostu, pozivajući Beograđane da se pridruže toj akciji i na svojim prozorima, balkonima i lokalima istaknu srpsku trobojku, kako bi cela Srbija pokazala da je Kosovo i dalje deo naše zemlje.

Petković je rekao da su tom akcijom članovi Aktivnog centra želeli da pruže podršku Srbima sa Kosova i Metohije, koji su, kao prvi vid nezadovoljstva protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti pokrajine, okačili srpske zastave, kako bi pokazali da je to i dalje deo naše zemlje.

On je naglasio da svi građani Srbije moraju pokazati građansku odgovornost i da ne smeju zatvarati oči pred nesrećom i nepravdom sopstvenog naroda, dodajući da je zastava simbol celovitosti zemlje, a da građani nemaju drugog oružija.

Predstavnik studenata Pravnog fakulteta, koji su se priključili kampanji, Marko Đurić, naveo je da ta akcija nije stranački orijentisana i da je njen cilj podsticanje Beograđana da pruže podršku Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima, kako je naveo, "preti opasnost da će im Albanci nametnuti nove kosovske institucije".

"Zahtevamo i očekujemo od države da nesmanjenim kapacitetom radi na zaštiti Srba, ali i drugih nealbanaca na Kosovu", rekao je Đurić i najavio da će studenti Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Učiteljskog, Šumarskog i Poljoprivrednog fakulteta zastave od sutra moći da kupe na tim fakultetima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: