Građani i za Kosovo i za EU

Prema najnovijem istraživanju, ubedljiva većina od 67 odsto građana Srbije i dalje veruje da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

15:06

Default images

Ipak, 74 odsto ne bi prihvatilo ubrzavanje evropskih integracija ukoliko bi uslov bio priznavanje nezavisnosti Kosova. Dve trećine ispitanih izjašnjava se protiv članstva u NATO-u, a 60 odsto podržava jačanje veza sa Rusijom. Istraživanje je uradila agencija "Politikum" za Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Rezultati ankete, koja je završena dan uoči proglašenja nezavisnosti, pokazuju da ispitanici uglavnom odobravaju politiku države o Kosovu, kao i da najveći broj, 33 odsto, smatra da odogovor Beograda na nezavisnost Kosova treba da bude oštar, ali da ne treba da uključi i prekid odnosa sa zemljama koje priznaju Kosovo.

Podela Kosova prihvatljiva je za 48 odsto ispitanih, dok joj se izričito protivi 37 odsto.

Kao i pre tri meseca i danas 57 odsto građana kaže da je situacija u zemlji loša, a samo 4 odsto odgovara da je dobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: