Marketinška kampanja Vlade o Kosovu

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju pokrenulo je kampanju u javnosti pod nazivom "Kosovo je Srbija".

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

18:27

Default images

Kampanja je pokrenuta, kako navodi to ministarstvo, u cilju promovisanja aktivnosti na "očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije i uvažavanja dostojanstva svih njenih građana" i predstavlja "izraz nastojanja demokratske Srbije" da "sačuva proverene vrednosti koje je Zapad odavno usvojio" i da su u tom cilju na bilbordima, koji su deo kampanje, ispisani citati velikih državnika i političara.

U kampanji se koriste citati Abrahama Linkolna, Džordža Vašingtona, Vinstona Čerčila, Šarla de Gola, Džona Kenedija i Vilija Branta - državnika čiji su stavovi presudno uticali na formiranje političke kulture i vrednosti na kojima se zasnivaju savremena društva, kao što su SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

"Odabrani citati izražavaju svest o potrebi da se zaštite i odbrane nacionalni interesi demokratskih društava u prelomnim istorijskim trenucima, ali i da se očuvaju vrednosti kao što su istrajnost, moralnost, pravednost, ozbiljnost i odgovornost", navodi Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Kampanja "Kosovo je Srbija", kao se navodi, "sugeriše sličnost izazova sa kojima se danas suočava Srbija i podseća na političke vrednosti i demokratske standarde na kojima se temelji zapadna civilizacija".

"Na istu tradiciju se danas poziva i Srbija u strpljivom traganju za kompromisnim rešenjem budućeg statusa Kosova i Metohije, na dobrobit Srba, Albanaca i drugih naroda", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: