Zvečan je večan: Maturanti poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice FOTO/VIDEO

Maturanti OŠ "Vuk Karadžić" iz Zvečana obeležavaju poslednji dan škole. Oni su s velikim transparentom "Zvečan je večan" došli pred opštinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

10:40

Zvečan je večan: Maturanti poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice FOTO/VIDEO

U blizini su bodljikava žica i vojnici Кfora.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Кurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči "Prkosne pesme" Dobrice Erića sa stihovima:
"Kriv sam što jesam, a treba da nisam. Kriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu. Kriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!"
Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Djordja u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Кurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.Podsetimo, Srbi sa severa KiM već deseti dan protestuju zbog postavljanja albanskih gradonačelnika u četiri srpske opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: