Otkazani desničarski protesti; Više predstavnika medija nego okupljenih

Protest "Srbija protiv nasilja na KiM", iza kog stoji više desničarskih organizicija, a koji je zakazan za 17 časova, otkazan je.

Izvor: B92

Petak, 02.06.2023.

17:52

Otkazani desničarski protesti; Više predstavnika medija nego okupljenih
Foto: B92.net

Ispred spomenika caru Nikolaju, prekoputa zgrade Novog dvora na Andrićevom vencu, okupilo se više desetina građana, među kojima su i simpatizeri i članovi pokreta Dveri, koji su, kako kažu, došli da protestuju zbog nasilja privremenih institucija u Prištini nad Srbima sa Kosova i Metohije.

Na platou ispred spomenika ruskom caru, su se, pored brojnih medijskih ekipa, među kojima su i oni iz Hrvatske, ali i iz Turske državne radioletelevizije (TRT), našle i snage policijske brigade sa psima tragačima koji pomažu policiji da pretraži i obezbedi prostor.

Ipak, 45 minuta nakon zakazanog početka protesta, skup je naprasno otkazan, kako kažu građani "zbog slabe podrške" a uprkos velikoj medijskoj pažnji koju je dobio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: