Rat – dan 289: Rusi napreduju?; Uzbuna; Oglasio se Putin; Nova pomoć Ukrajini

U toku je 289. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

07:13

Rat – dan 289: Rusi napreduju?; Uzbuna; Oglasio se Putin; Nova pomoć Ukrajini
Foto: Tanjug/AP Photo/LIBKOS

Sjedinjene Države se spremaju da pošalju 275 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, što će joj pomoći da se odbrani od bespilotnih letelica i ojača njenu protivvazdušnu odbranu, navodi se u dokumentu u koji je Rojters ugledao u četvrtak.

Vesti o pomoći mogle bi da budu objavljene već u petak, ali detalji o opremi za odbranu drona i protivvazdušne odbrane još nisu poznati.

Prema dokumentu, očekuje se da će Pentagon uključiti rakete za sistem HIMARS koji je napravio Lockheed Martin, municiju od 155 mm, vojna vozila Humvee i generatore. Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost odbio je da komentariše paket pomoći. Obim i vrednost paketa pomoći mogu se menjati dok ga ne potpiše predsednik.
  • Sve o sukobu u Ukrajini možete pratiti na našem LIVE BLOGU ili na stranici ISTOČNI FRONT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: