Kongresmen: Nije Putin, nego Bajden

Republikanski kongresmen Bajron Donalds razotkrio je neistine koje je američki predsednik Džozef Bajden izrekao o ruskom lideru Vladimiru Putinu.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2022.

08:13

Kongresmen: Nije Putin, nego Bajden
EPA-EFE/ ETIENNE LAURENT

Naime, Bajden je više puta povezivao rekordnu inflaciju u SAD sa situacijom u Ukrajini i ruskim predsednikom.

"Amerikanci će ove godine potrošiti 5.000 dolara na gorivo, što je 78 odsto više nego pre godinu dana. Za povećanje cena kriv je Bajden, a ne Putin", napisao je Donalds na Tviteru.

U SAD već mesecima rastu cene energenata i hrane. Galon benzina danas košta skoro pet dolara, dok je pre godinu dana koštao oko tri dolara. Inflacija obara četrdesetogodišnje rekorde i dostigla je 8,5 odsto.

Pokušaji aktuelne vlasti da se odupru negativnim tendencijama u privredi nisu doneli vidljive rezultate.

Situaciju u SAD pogoršalo je i uvođenje sankcija Rusiji nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini od 24. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: