Rama: "Treba nam normalan čovek; Molio bih sve da razmišljaju u tom pravcu i da mi se obrate"

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da poslanici Socijalističke partije moraju da razmisle o mogućim kandidaturama za predsednika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

14:28

Rama:
EPA-EFE/ MAURO SCROBOGNA / POOL

Sadašnjem predsedniku Albanije, Iljiru Meti, podsetimo, mandat se završava u aprilu ove godine.

Rama je rekao da kandidat može biti muškarac ili žena, čak i izvan teritorije Albanije. On je naveo da je dijalog o ovom pitanju otežan zbog krize u Demokratskoj partiji, prenosi Kosovo online.

"Predsednika pre svega mora da izabere ova poslanička grupa. Komplikacije sa stvaranjem dve Demokratske stranke otežava nam da pronađemo adresu na kojoj ćemo tražiti dijalog sa parlamentarnom opozicijom. U međuvremenu moramo razmisliti kako da se konsultujemo sa građanima o ovoj odluci", rekao je Rama.

On je dodao da svi oni imaju veliku građansku, političku i ustavnu odgovornost da Albancima obezbede "normalnog čoveka na čelu države".

"Molio bih sve da razmišljaju u tom pravcu i da mi se obrate svi koji imaju ideju kako da se organizujemo", zaključio je Rama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: