Srbija vraća dug

Mlađan Dinkić najavio da će Vlada podržati inicijativu Radovana Jelašića da se Međunarodnom monetarnom fondu vrati kredit od milijardu dolara.

Izvor: B92

Utorak, 16.05.2006.

08:40

Default images

Guverner NBS-a Radovan Jelašić je tokom vikenda poslao pismo izvršnom direktoru MMF-a o nameri da se vrati novac pozajmljen u poslednje tri godine. Ministar Dinkić pojašnjava da su ti krediti pomogli Srbiji u prvih nekoliko godina tranzicije i da više nema razloga zadržavati taj novac.

"Imajući u vidu da je nivo deviznih rezervi 7,3 milijarde dolara i da su kamate koje se plaćaju na ostatak duga MMF-u daleko veće od kamata koje Narodna banka Srbije dobije držanjem tih deviza u bankama u inostranstvu - isplati se vratiti prevremeno dug MMF-u", kaže Dinkić.

Ostalo je da se utvrdi da li će cela suma biti vraćena odjednom ili u više tranši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: