Nova vojna doktrina

Vrhovni savet odbrane usvojio Doktrinu Vojske Srbije i Crne Gore.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2006.

20:01

Default images

Doktrina vrednuje dosadašnje organizacijske promene u armiji i odražava stremljenja ka evropskim i svetskim integracijama. U skladu s Doktrinom, Vojska će biti organizovana kao profesionalna, a do prelaska na punu profesionalizaciju činiće je profesionalni, ročni i rezervni sastav, saopštio je Vrhovni savet odbrane.

Kako je precizirano, do završetka referendumskog procesa u Crnoj Gori dokument neće biti primanjivan na komandne jedinice i ustanove na prostoru te države-članice, a organizaciju i kontrolu ostvarenja njihovih zadataka obavljaće državni organi Crne Gore u koordinaciji s Ministarstvom odbrane i VSO.

Doktrina je pripremljana uz konsultantsku pomoć međunarodnih vojnih eksperata i usaglašena je sa standardima svetskih i regionalnih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: