Sreda, 25.08.2021.

22:23

Egipat otvara granični prelaz prema pojasu Gaze

Egipatske vlasti su odlučile da otvore granični prelaz Rafah prema pojasu Gaze, ali samo u jednom smeru.

Izvor: Tanjug

Egipat otvara granični prelaz prema pojasu Gaze

Granični prelaz biće otvoren u periodu od tri dana kako bi omogućili Palestincima koji su blokirani da se vrate na svoju teritoriju.

Pozivajući se na izvor u bezbednosnim strukturama, Rojters prenosi da će biti omogućen prenos egipatskih proizvoda i humanitarne pomoći prema pojasu Gaze. Egipat je pre dva dana zatvorio do daljeg ovaj granični prelaz pravdajući to bezbednosnim razlozima, a nakon eskalacije neprijateljstava između Izraela i Hamasa prošle subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: