Policija pretresa objekte direktora obaveštajne agencije BiH

Policija u Sarajevu, po nalogu Suda BiH, pretresa privatne objekte direktora Obaveštajno sigurnosne agencije (OSA) u BiH Osmana Mehmedagića.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

09:22

Policija pretresa objekte direktora obaveštajne agencije BiH
Ilustracija: Depositphotos/emevil

Pretresi se vrše na četiri lokacije - u Mehamedgićevoj kući u Posavskoj ulici, u Mis Irbinoj, na Dobrinji i u Trnovu, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Razlog pretresa je istraga koja se vodi protiv njega, a u vezi sa sticanjem diplome na Američkom univerzitetu u BiH, čiji je direktor Denis Prcić bio u pritvoru zbog sumnje da je Mehmedagiću omogućio nezakonito sticanje diplome.

Mehmedagić je već proveo neko vreme u istražnom pritvoru nakon poslednjeg pretresa polovinom jula. On je tada pušten na slobodu, ali mu je određena mere zabrane sastajanja sa Prcićem i ostalim osumnjičenima u toj istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: