Potpisano: Stiže, dva miliona VIDEO/FOTO

Srbija je potpisala ugovor sa Sinofarmom o nabavci novih količina vakcina.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 18.03.2021.

07:30

Potpisano: Stiže, dva miliona VIDEO/FOTO
Screenshot: Instagram "buducnostsrbijeav"

Potpisivanju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, Vučić je razgovarao putem video-linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, kao i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica.

Tokom sastanka je potpisan ugovor o kupovini nova dva miliona doza vakcina kompanije Sinofam, čemu je prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.
Vučić je preneo zahvalnost predsedniku Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma za pomoć u snabdevanju vakcinama, te je rekao i da je najveći broj građana Srbije vakcinisan upravo tom vakcinom.

"On je istakao da su srpski stručnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine", navodi se u saopštenju.

Predsednik Sinofarm grupe Liu Đingžen je izjavio da su srećni zato što mogu da pruže podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa. "Cenimo poverenje građana u naš proizvod", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: