Sreda, 17.08.2005.

16:22

U BGD uhapšen osumnjičeni terorista

U Beogradu je uhapšen Abdelmadžid Bušar, osumnjičen za učešće u terorističkim napadima u Madridu marta 2004.

Izvor: B92, Beta

Default images

Bušar je oko 18.30 priveden kod dežurnog istražnog sudije u beogradskoj Palati pravde. Kako agencija Beta saznaje iz dobro obaveštenih izvora, u toku je saslušanje Marokanca, koju je u Palatu pravde priveden uz jake mere obezbedjenja.

Bušar (22), protiv koga je raspisana medjunarodna poternica, osumnjičen je da je pobegao iz stana u Leganesu, predgradju Madrida, neposredno pre upada španske policije 3. aprila 2004. godine. Prilikom te akcije, sedam terorista aktiviralo je eksploziv, da bi izbegli hapšenje, i pritom su svi poginuli, kao i jedan policajac.

Bušar, Marokanac po nacionalnosti, uhapšen je u utorak uveče prilikom rutinske kontrole putnika u vozu, nakon čega je prebačen u zatvor u Padinskoj Skeli. Naknadno je utvrdjeno da je u pitanju osoba za kojom je španska policija raspisala poternicu, saznaje B92.

Informaciju o hapšenju Abdelmadžida Bušara je potvrdilo i špansko ministarstvo unutrašnjih poslova. Bušar je priveden u Srbiji zbog kršenja srpskih zakona o strancima, pošto je posedovao lažne iračke dokumente sa imenom Midhat Salah, prenosi agencija Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: