SAD izdvajaju više od 200.000 dolara za borbu protiv lažnih vesti u Srbiji

Amerika namerava da izdvoji 220.000 dolara za podršku programa pripreme stručnjaka u oblasti medija koji bi pomogli Srbiji u borbi protiv dezinformacija.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2020.

11:40

SAD izdvajaju više od 200.000 dolara za borbu protiv lažnih vesti u Srbiji
Getty Images/Chris McGrath

U dokumentu u koji je televizija Raša tudej imala uvid, pod nazivom „Priprema medijskih stručnjaka i razvoj sredstava informisanja“, navodi se da je glavni cilj ove pomoći da se pokrenu projekti koji bi ojačali potencijal srpske medijske scene i osigurali slobodan tok informacije.

S tim u vezi biće organizovane brojne debate i konferencije sa učešćem raznih interesnih grupa sa ciljem da se kod građana razvije svest o tome šta je istinita informacija, a šta propagandna vest, prenosi Sputnjik.

Pored toga, biće predstavljene i metode borbe protiv lažnih informacija, dodaje se.

Prethodno je Stejt department saopštio da će izdvojiti 140.000 dolara za pomoć balkanskim zemljama u borbi protiv „dezinformacija, uključujući i one koje dolaze iz Rusije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: