Utorak, 10.12.2019.

07:36

Objavljene fotografije i deo optužnice za ubistvo Ivanovića FOTO/VIDEO

Prištinski portal Gazeta ekspres objavio fotografije navodne optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića ali i deo sadržaja te optužnice.

Izvor: Prva

Objavljene fotografije i deo optužnice za ubistvo Ivanovića FOTO/VIDEO
Screenshot/TV Prva

Za danas su najavili i "ekskluzivnu" izjavu zaštićenog svedoka.

Prema optužnici, prvoosumnjičeni Nedeljko Spasojević, bivši policajac, svojim postupcima olakšao je i obezbedio put osumnjičenima nakon izvršenja ubistva.

Policajci Žarko Jovanović i Dragiša Marković dozvolili su da se oštete mogući dokazi koji su se našli na mestu ubistva onog dana kada je Oliver Ivanović ubijen.

Policajac Rade Basara je sarađivao sa zločinačkom grupom koju je organizovao Milan Radoičić, od koje je dobio naređenja da prikrije i eliminiše sve dokaze i da se zločin nikada ne rasvetli.

Marko Rošić je pratio Ivanovića, a u njegovom džipu su nađeni dokazi.

Oliverova sekretarica Silvana Arsović se sumnjiči da je pomogla izvršiocima jer je znala da su kamere ispred stranke nasilno isključene i tako im je olakšala da ih ne snime tokom ubistva, tvrdi prištinski list.

Đurić: Nastavak linča

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Ivanovića, koje se objavljuju u novinama, pokazuju potpunu atrofiju i nemoć pravosuđa u Prištini, kao i nastavak linča i hajke na Srbe i Srbiju.

Đurić je za Prvu televiziju rekao da Priština zapravo prikriva dokaze i detalje iz istrage o ubistvu Olivera Ivanovića i dodao da može da kaže da svi tragovi u vezi sa istragom ubistva vode upravo ka Prištini.

"Nisam ni sudija ni tužilac, ali kao neko ko je imao određenih uvida u operativni rad naših službi, mogu da kažem da svi tragovi u vezi sa tim stravičnim zločinom vode prema Prištini", rekao je Đurić.

On je dodao da u tom smislu ne iznenađuje histerična kampanja Prištine sa željom da se na nekolicinu Srba sa KiM, koji su im dostupni, sruči sav teret. Upitan zašto nema Milana Radoičića na otpužnicama, iako se ranije njegovo ime spominjalo u tom kontekstu, Đurić kaže da se Priština igra sa optužnicama kako im politički odgovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: