Nedelja, 24.11.2019.

08:55

RHMZ izdao upozorenje: Jak i olujni vetar

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da će i u nedelju u košavskom području duvati jak jugoistočni vetar, povremeno olujne snage.

Izvor: Beta

RHMZ izdao upozorenje: Jak i olujni vetar
Ilustracija: Deposit photos/xload

Na jugu Banata vetar će biti brzine veće od 24 metra u sekundi (85 kilometara na sat).

Vreme u Srbiji će ujutro i pre podne biti pretežno sunčano, a potom na jugu i jugozapadu oblačno uz moguću kišu.

Sem u košavskom području gde će vetar biti umeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, drugde će vetar biti slab do umeren.

Najniža temperatura od nula do sedam, a najviša dnevna od sedam do 14 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas takođe biti pretežno sunčano i vetrovito vreme, s umerenim do jakim, povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura pet stepeni, a najviša dnevna 12 stepeni.

Jak vetar meteorolozi očekuju do ponedeljka.

Vozače na putevima u Srbijiočekuje slab intenzitet saobraćaja ali i veoma jak vetar, što od njih zahteva dodatni oprez, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema podacima policije na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Kamioni na Kelebiji i Bačkoj Palanci čekaju sat vremena, na Horgošu četiri a na Batrovcima oko šest sati. Na naplatnim rampama nema zadržavanja. Na brojnim deonicama u toku su radovi, pa je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije.
Printskrin RHMZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: