Četvrtak, 17.10.2019.

07:54

Izvršeni vazdušni udari. Cilj: Uništenje svega što je ostalo

Dva borbena aviona SAD izvršila su vazdušne udare sa ciljem uništenja oružja zaostalog nakon povlačenja američkih snaga iz fabrike južno od Kobanija u Siriji.

Izvor: Tanjug

Izvršeni vazdušni udari. Cilj: Uništenje svega što je ostalo
Tanjug/AP Photo/Lefteris Pitarakis/Ilustracija

Ta fabrika je služila kao koordinacioni centar za kurdske i snage koalcije, predvođene SAD, u borbi protiv ekstremističke Islamske države.

Portparol koalicionih snaga, američki pukovnik Majl Kegins, rekao je da su udari borbenih aviona "F-15E" ranije planirani. On je naveo da je osoblje koalicionih snaga, kao i "najvažnija taktička oprema" povučeni iz baze pre udara.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je juče da su sirijske vladine snage i ruske trupe ušle u grad Kobani.

Prethodno je saopšteno da su ruske snage prešle reku Eufrat na severu Sirije i stigle do područja izvan grada Kobanija.

Ruske trupe su krenule na sever pošto su Sirijske demokratske snage, koje kontrolišu grad, sklopile sporazum sa sirijskom vladom o razmeštanju vojske predsednika Bašara al Asada na granici zbog turske vojne operacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

12 h

Podeli: