"Vučić je glavna tema hrvatskih izbora"

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2019.

22:16

Tanjug/ Predsedništvo Republike Srbije

Kako kaže, hrvatski političari, u svojoj mržnji, "nepogrešivo osećaju ko su Srbi koji mogu da ojačaju Srbiju".

U izjavi za javnost, Vulin je ocenio da bivši premijer i kandidat za predsednika Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i aktuelna predsednica i kandidatkinja za drugi mandat Kolinda Grabar Kitarović "toliko mrze Vučića da sve razlike ostave po strani i zajedno ga napadnu samo kada misle da mogu da povrede njega ili Srbiju".

On je dodao i da oni zato pate za, kako je rekao, "dobrim starim vremenima kada je Srbiju vodio Tadić".

"Tada je Srbija ćutala o povratku ustaštva, dopuštala je da se gaze imovinska prava proteranih Srba, prihvatala krivicu za građanski rat u Hrvatskoj. Hrvatski politicari nepogresivo osecaju ko su Srbi koji mogu da ojačaju Srbiju, zato ih napadaju besomučno i histerično, baš kao što s radošću prepoznaju Srbe koji Srbiju umanjuju i ruše", rekao je Vulin.

"Vučić je glavna tema hrvatskih izbora, kandidati za predsednika Hrvatske govore šta su s njim pričali, šta misle o njemu, šta bi mu zabranili, a kada počnu da govore ono što su želeli da mu urade, a nisu smeli, obavezno udare šakom o sto. Takmiče se u Hrvatskoj ko više mrzi, ko više udara, ko je više udaren", zaključio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: