Velika akcija Fronteksa: Hapšenje krijumčara migranata

U policijskoj akciji pod rukovodstvom Fronteksa, u Austriji je uhapšeno 12 krijumčara ljudi i 95 migranata koji su koristili usluge krijumčara.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

11:31

Velika akcija Fronteksa: Hapšenje krijumčara migranata
Ilustracija: Getty images/ Thomas Niedermueller / Stringer

U akciji u kojoj je učestvovalo 12 evropskih zemalja, kao i Interpol i Europol, ukupno je uhapšeno 26 krijumčara i 2.760 ilegalnih migranata, saopštila je Kriminalistička služba Austrije. Sprečen je ulazak na tlo evropskih država 1.714 migranata, a otkriveno je i 92 falsifikovanih putnih isprava.

"Pritisak preko balkanske rute je veoma veliki. Krijumčari vide u tome veliki posao i ponovo veliki broj osoba skrivaju u kolima, kamionima i vozovima", rekao je Gerald Tacgern, šef Centralne ustanove za borbu protiv krijumčara i trgovinu ljudima.

Tako je u austrijskoj pokrajini Štajerskoj otkriveno 14 ilegalnih migranata u jednom putničkom vozilu sa lažnom austrijskom registracijom. Krijumčari su pretežno sa Balkana, iz Srbije ili Bosne, navode austrijske vlasti dodajući da i Avganistanci, Iračani i Iranci sve više prebacuju ilegalce.

Najveći broj prokrijumčarenih osoba poreklom je iz Avganistana, Bangladeša, Irana, Indije i Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: