Hrvatska političarka pisala Vučiću i Brnabićevoj: Rukavica je bačena

Poslanica u Evropskom parlamentu i potpredsednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić uputila pismo srpskom predsedniku i premijerki.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

07:46

Hrvatska političarka pisala Vučiću i Brnabićevoj: Rukavica je bačena
Foto: Tanjug/Printscreen TanjugVIDEO

Kako prenosi Hrvatski portal Index.hr, razlog njenog pisanja Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić je odluka suda u Hagu da se funkcionerima SRS ipak sudi u Hagu.

Istom odlukom, sud u Hagu je izdao i nalog za hapšenje Vjerice Radete i Petra Jojića.

"Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanje suda jer su u slučaju protiv Vojislava Šešelja pretili i pokušavali da podmite svedoke. Prema zaključku Višeg suda, Srbija nema obavezu izručivanja okrivljenih za nepoštovanje suda i uticaj na svedoke, dok je Radeta novinarima izjavila da dobrovoljno neće otići u Hag te time bacila rukavicu srpskom predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić.

Gospodine Vučiću i gospođo Brnabić – sada ste vi na potezu! Jeste li zaista predani međunarodnim pravnim obavezama i želite li zaista Srbiju čim pre videti u Evropskoj uniji? Koliko su vam u stvarnosti važna poglavlja o pravosuđu i temeljnim ljudskim pravima, te o slobodi, sigurnosti i pravdi?", upitala je Ruža Tomašić na kraju pisma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: