Ambasada Palestine: Đukanović da objasni, zašto je išao u stari grad?

Ambasada Palestine u CG saopštila je da izražava zabrinutost zbog uključivanja starog grada Jerusalima u program posete predsednika Mila Đukanovića Izraelu.

Izvor: B92

Petak, 29.03.2019.

07:17

Ambasada Palestine: Đukanović da objasni, zašto je išao u stari grad?
Foto: Gettyimages/David Silverman

Ambasada je zatražila objašnjenje "povodom ovog nemilog poteza".

"Istočni Jerusalim, uključujući i stari grad, je glavni grad Države Palestine i to što je vojno okupiran i silom kontrolisan od izraelske vojske ne daje nikakav legitimitet niti pravo nad gradom", navodi se u saopštenju objavljenom sinoć.

Ističe se da su međunarodno pravo, rezolucije Ujedinjenih nacija, uključujući i rezolucije Saveta bezbednosti, zajednički stav Evropske unije, kao i zvanični stav Crne Gore, jasni u definisanju Istočnog Jerusalima kao okupirane palestinske teritorije i odbijanju priznavanja izraelskog suvereniteta nad njim.

Ambasada traži objašnjenje "od strane cenjenog crnogorskog predsedništva povodom ovog nemilog poteza".

Crnogorski predsednik je boravio u dvodnevnoj poseti Izraelu tokom koje se sastao i sa premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: