Makron "žutim prslucima": U pravu ste

Francuski predsednik Emanuel Makron odgovorio je rečima "U pravu ste" potpisnicima peticije "Žutih prsluka".

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2018.

22:04

Makron
Foto: Tanjug/AP/Benoit Tesier

U toj peticiji traži se smanjenje cena goriva na benzinskim pumpama, a nju je do sada potpisalo više od milion ljudi.

"Dragi svi, doživeli ste kao udarac bičem povećanje cena goriva i odlučili ste da reagujete peticijom. Čuo sam vašu poruku i direktno vam odgovaram: U pravu ste", odgovorio je Makron na peticiju koju je potpisalo 1,15 miliona ljudi a koja je emitovana na sajtu Change.org.

Francuski predsednik je rekao da je akcija protiv klimatskih promena "neophodna borba" i dodao da ekološki problemi o kraju sveta i finansijski problemi građana na kraju meseca ne smeju da budu u suprotnosti.

Makron je rekao da posle 18 meseci na vlasti promene koje se vode nisu još dovoljno vidljive.

Francuski predsednik je podsetio da je vlada povukla odluku o poskupljenu poreza na gorivo i dodao da tokom zime neće biti povećanja cena struje i gasa.

Makron je dodao da želi nastavak dijalog s građanima.

Francuski predsednik se od novembra suočava s najvećom krizom posle nastanka pokreta "Žutih prsluka" koji su mobilisani od 17. novembra raznim akcijama i protestima subotom, nezadovoljni opštom državnom politikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: