"Odluka Pupovca nije dobra"

Odluka predsednika Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca da na memorijalnom groblju u Vukovaru položi venac za stradale Hrvate nije dobra.

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

18:41

screenshot

To je ocenio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i dodao da takva odluka neće doprineti uspostavljanju boljih odnosa između Srba i Hrvata u Vukovaru i u Hrvatskoj.

Prema rečima Linte, za izgradnju boljih odnosa potrebno je da se ispune barem tri preduslova, od kojih je prvi da Hrvatska prizna srpske žrtve i da im oda jednaku počast kao i hrvatskim žrtvama.

"Drugo, potrebno je da Hrvatska dozvoli i pomogne da se u Vukovaru izgradi Spomen obeležje za stradale Srbe u tom gradu i okolini. Treće, Hrvatska treba da procesuira bivše pripadnike hrvatskih paravojnih formacija koji su počinili brutalne zločine nad Srbima u Vukovaru i okolini tokom 1991. godine", ističe se u pisanoj izjavi Linte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: