DS traži da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku

Demokratska stranka zatražila je danas da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku sa dnevnog reda Skupštine Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

09:24

DS traži da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku

Ta stranka ocenila je da predložene izmene nisu u skladu sa Ustavom Srbije, ni sa me]unarodnim standardima u oblasti socijalne zaštite.

DS je, kao i više organizacija civilnog društva, ocenila da se novim izmenama Zakona uvodi "prinudni rad", da se sistem socijalne zaštite centralizuje i daje prevelika ovlašćenja i obaveze lokalnim centrima za socijalni rad.

"Iz predloženih izmena se jasno vidi intencija predlagaca da umanji prava korisnika socijalne zaštite i umesto modernog, efikasnog i pravednog sistema socijalne zaštite uspostavi rigidan, centralizovan i, u suštini, antievropski poredak u kojem će prava korisnika biti smanjena, a moć birokratije i partijske države povećana do neslućenih granica", naveo je DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: