Kako Rusi vide posetu Zaharove SRB: "Nije odolela" VIDEO

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prilikom posete Srbiji nije mogla da odoli zvucima trube u Guči te je pokazala umeće plesa.

Izvor: B92, RT

Subota, 11.08.2018.

16:39

Kako Rusi vide posetu Zaharove SRB:
TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIÆ

To o poseti Zaharove Srbiji u prvi plan ističe ruska televizija "Raša tudej" na svom sajtu.

Kako se navodi, Zaharovoj je u Guči dodeljena je Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača, a ona je snimljena kkao šeta ulicama tog mesta sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i uživa u kušanju lokalnih kulinarskih specijaliteta. Kasnije je viđena, kako okružena trubačima ugra u ritamove balkanske muzike, dodaje RT.

Ruska televizija objašnjava da je Sabor trubača u Guči, poznat i kao Dragačevski sabor, jedan od najvećih u Srbiji i da svake godine privuče na hiljade posetilaca. Podseća se, takođe, da je truba tradicionalni instrument srpske narodne muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: