Politika opet na Mundijalu: Hrvati viču "Slava UKR" VIDEO

Fudbaleri Hrvatske burno su proslavili plasman u polufinale Mundijala- u svlačionici je bila predsednica Kolinda Grabar Kitarović a slušale su se pesme Tompsona

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 08.07.2018.

12:36

Politika opet na Mundijalu: Hrvati viču
Foto: Tanjug/AP

Ovaj put bilo je i političkih provokacija prema rivalu koga su eliminisali u četvrtfinalu - Rusiji.

Naime, Domagoj Vida i nekadašnji reprezentativac, a sada član stručnog štaba Ognjen Vukojević, pobedu su posvetili Ukrajini, gde su svojevremeno igrali za Dinamo iz Kijeva.

Na društvenim mrežima pojavio se snimak gde VIda uzvikuje "Slava Ukrajini", a Vukojević "Ovo je pobeda za Ukrajini, za DInamo".

Odnosi Rusije i Ukrajine napeti su poslednjih nekoliko godina a odnosi su posebno pogoršani od 2014. godine i ruske aneksije Krima. Hrvatski politički vrh je nekoliko puta nudio pomoć u mirnoj reintegraciji ugroženih područja te zemlje na osnovu iskustva koje je Hrvatska imala nakon, kako kažu, "velikosrpske agresije devedesetih godina".

Ovaj gest umnogome podseća na provokacije švajcarskih reprezentativaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake na meču sa Srbijom.

Hrvatska će u polufinalu Mundijala 11. jula igrati protiv Engleske u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: