Oglasio se Karamarko i oštro kritikovao Pupovca

Bivši predsednik HDZ-a i nekadašnji potpredsednik hrvatske Vlade Tomsilav Karamarko nakon duže pauze, obratio se javnosti i to da bi kritikovao Pupovca.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

12:05

Oglasio se Karamarko i oštro kritikovao Pupovca
EPA/ ANTONIO BAT

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, Karamarko je na svojoj Fejsbuk stranici, osim lidra SNP Milorada Pupovca kritikovao i medije. Pupovca je optužio da "šalje otrovne strelice u njegovom smeru" i poručio da je ponosan jer u svojem mandatu nije imao njegovu koalicionu podršku.

Naime, Karamarko je podsetio da su ga pojedini mediji neosnovano proglasili bogatašem i magnatom nekretnina. Prema njegovim rečima, najnovije "otrovne strelice" ponovo su krenule prema njemu i to od strane Pupovca, ne prvi put.

Karamarko sam podseća na izjavu Pupovca koju smatra tom "otrovnom strelicom", a u kojoj je on rekao da je Karamarko najveći krivac za urušavanje srpskih prava u Hrvatskoj.

"Isti taj Pupovac i oslobađajuću presudu generalima Markaču i Gotovini smatra događajem koji je bitno ugrozio manjinska srpska prava i slobode. Što se to tačno dogodilo sa srpskom manjinom u Hrvatskoj nakon te presude osim što presuda nije u skladu s njegovim snovima?", pita Karamarko.

"Bilo bi dobro čuti od dotičnog koja su to konkretno prava i slobode ugrožene mojim vođenjem HDZ-a i oslobađanjem naših generala. Naravno, Pupovac na to ne može odgovoriti jer je svestan da su Hrvati, Srbi i svi ostali građani RH izloženi istoj ugrozi: nezaposlenosti, malim prihodima, niskom standardu, dužničkom ropstvu, iseljavanju mladih, itd. Vlada u kojoj sam učestvovao nije koristila 'usluge' Milorada Pupovca pa on verojatno misli kako su ugrožena srpska manjinska prava ako on ne vlada Hrvatskom ili ako ucenama značajno ne učestvuje u vlasti", napisao je Karamarko.

On još napominje da od saborskog zastupnika i lidera Srpskog nacionalnog vijeća, "kao ni od njegova vožda u Beogradu", još u Hrvatskoj nisu čuli nedvosmislenu osudu "velikosrpske Miloševićeve agresije na našu, a i njegovu domovinu Hrvatsku".

"Nismo čuli njegovu poruku svima koji se još zanose idejom velike Srbije da od srpskog čoveka iz Hrvatske za tu i takvu ideju neće dobiti podršku. Kad bismo to čuli, bio bi to njegov doprinos pravima hrvatskog naroda u suverenoj i nezavisnoj Hrvatskoj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: