Teodosije: Ne možemo da opstanemo ovde bez Srbije

Predsednika Vučića u manastiru Banjska dočekao je vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

12:17

Teodosije: Ne možemo da opstanemo ovde bez Srbije
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Poseta predsednika Vučića za sve nas na Kosovu i Metohiji je veoma značajna. Mi koji danas živimo na ovim prostorima teškim životom, ne možemo da opstanemo bez države Srbije. Potrebno je da imamo snage, hrabrosti i strpljenja, ali jedino uz svesrdnu pomoć države moći ćemo da istrajemo. Kao i dosad", rekao je Teodosije.

On je dodao da se manastir Banjska obnavlja poslednjih nekoliko godina uspešno, a posebno prilogom predsednika Vučića nakon čega su se uključili i drugi.

"To nam daje nadu da i u ovo teško vreme možemo da obnovimo svetinje i učvrstimo naše prisustvo na Kosovu i Metohiji", kazao je Teodosije.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Banjskoj na Kosovu da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupciji u sopstvenim redovima.

"Ne sme da nas bude manje na teritoriji gde smo oduvek živeli, a za to ćemo se kao država boriti na sve načine", dodao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: