"Novogodišnja rasveta u Beogradu mi je ubila psa"

Beograđanka Dragana Popović Kuzmanović kaže za B92.net da je njeno kuče umrlo nakon strujnog udara od novogodišnjeg ukrasa u centru Beograda.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

20:18

Ilustracija: Thinkstock

Kako navodi, reč je o devet godina staroj Fani, rodezijskom ridžbeku, psu njene ćerke, a sve se dogodilo na Trgu Nikole Pašića u nedelju oko sedam časova.

“Moje kuče je bilo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ista priča je sada kod hotela Moskva, nasred Terazija. Stub i na dnu je gomila kablova“, navodi Kuzmanovićeva.

Kako ističe, nema nameru da bilo koga tuži, ali je struja mogla da udari bilo koga drugog.

“Veterinar je rekao da je jedan pas isto tako stradao u Vasinoj ulici. Fani je imala imalo četrdesetak kila, nije mogla da ga ubije niska voltaža. Zvala sam službu, otišli su i popravili“, dodaje ona.

Direktor JP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki izjavio je za "Novosti" da su imali "nejasan poziv u vezi sa ovim incidentom".

"Zabeležili smo poziv sugrađanke iz kog nije moglo da se zaključi šta se tačno dogodilo. Žena je rekla prvo da je struja ubila psa, a onda da je pecnula jednog muškarca. Nemoguće je da voltaža toliko varira. Posle tog poziva naše ekipe su izašle na teren, a i sam sam se lično uverio da sve funkcioniše kako treba. Obišao sam i zamak, poklone na Terazijama i Knez Mihailovoj", naveo je Poposki.

Osim toga, on ističe da je "sva novogodišnja rasveta atestirana i bezbedna za prolaznike", a da praznične ukrase "iz bezbednosnih razloga napaja struja niskog napona od 24 volta".

Postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu počelo je još u oktobru, a grad je prazničnoj atmosferi od početka novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: