Miščević: Izjava Brajana Hojta Jia izvučena iz konteksta

Šefica Pregovaračkog tima Srbije za članstvo u EU Tanja Miščević smatra da je izjava Brajana Hojta Jia protumačena drugačije i izvučena iz konteksta.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 24.10.2017.

10:27

Miščević: Izjava Brajana Hojta Jia izvučena iz konteksta
Tanjug, Zoran Žestiæ, arhiva

"Gospodin Hojt Ji je rekao da je njemu potpuno jasno koje je opredeljenje Srbije i da je to članstvo Srbije u EU, a da su SAD partner na tom putu", rekla je danas novinarima Mišcević na marginama konferencije "Promene Ustava na putu do Evropske unije".

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD je juče u Beogradu poručio da se ne može sedeti na dve stolice istovremeno, navodeći da zemlja kao što je Srbija, koja želi da postane član EU, mora da pošalje vrlo jasno poruku, a ne da balansira između dve strane. On je, takođe, rekao da SAD "ne razumeju zašto bi osoblje ruskog humanitarnog centra trebalo da dobije diplomatski identitet".

Šefica Pregovaračkog tima je danas rekla i da Srbija ne sedi na dve stolice, već da ima jasno političko strateško opredeljenje, a to je EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: