Nova konstitutivna sednica skupštine Kosova 24. avgusta?

U Prištini je u toku konsultativni sastanak kosovskih parlamentarnih stranaka.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

11:50

Nova konstitutivna sednica skupštine Kosova 24. avgusta?

Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj je zatražio da se konstitutivna sednica parlamenta održi 24. avgusta, prenosi portal Kossev.

Sastanku prisustvuje i Srpska lista, koju ovog puta, umesto predsednika liste i gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića, predstavlja Slavko Simić.

RTK 2 prenosi da je poslanik Inicijative za Kosovo Zafir Beriša izrazio uverenje da će se Alijansa za novo Kosovo i neki drugi poslanici pridružiti tzv. Ratnoj koaliciji (PAN).

Imajući to u vidu, kako navodi Beriša, formiranje vlade je "pitanje dana ili sati", koja će "biti funkcionalna, u svakoj varijanti".

Član Predsedništva DPK Besim Bećaj je u ponedeljak, nakon još jednog neuspešnog pokušaja konstituisanja parlamenta zbog nedolaska velike Ratne PAN koalicije, optužio predsedavajućeg Adema Mikulovcija za zloupotrebu Skupštine bez presedana.

Bećaj je na konferenciji za novinare rekao da je DPK zabrinuta zbog zloupotrebe parlamenta i kršenja ustavnih normi s obzirom na to da se "zna kako se zakazuje sednice parlamenta".

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održani su 11. juna, a prva sesija konstitutivne sednice održana je 3. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: