Stefanović napustio konsultacije o porodičnom nasilju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napustio je konsultacije sa predstavnicima NVO povodom poslednjih slučajeva porodičnog nasilja.

Izvor: B92

Nedelja, 16.07.2017.

08:41

Stefanović napustio konsultacije o porodičnom nasilju
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Kako se navodi, "nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka".

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova ističe se da je poslanica pokreta "Dosta je bilo" Tatjana Macura "iskoristila ovaj susret za sticanje jeftinih političkih poena iznoseći neistine".

"Između ostalog i lažnu tvrdnju da je ministar Stefanović promovisao auto-školu ubice i nasilnika, iako je MUP u više navrata to demantovao, jer je vlasnica od samog osnivanja bila njegova supruga, koja je upravo žrtva porodičnog nasilja", piše u saopštenju MUP-a.

Stefanović je, kako se ukazuje, sa zadovoljstvom prihvatio poziv Ženske platforme za razvoj Srbije i organizacije "UN women" na hitne konsultacije predstavnika državnih institucija i civilnog društva, povodom poslednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja.

"Ministar Stefanović nije želeo da učestvuje u debati baziranoj na iznošenju neistina, već da vodi konstruktivan dijalog sa predstavnicima civilnog društva i državnih institucija, kako bi se pronašla adekvatna rešenja za problem porodičnog nasilja. Upravo zato je odlučio da napusti skup, jer nikako nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka", napominje se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da ostaje potpuno posvećeno oštroj borbi protiv nasilnika i zaštiti žrtava porodičnog nasilja i spremno je da razgovara sa svima u cilju rešavanja ovog velikog društvenog problema.

U Centru za socijalni rad na Novom Beogradu početkom jula muškarac je ubio bivšu suprugu pred njihovim detetom. On se potom bacio pod voz. Osim toga, pre nekoliko dana muškarac je u Centru za socijalni rad na Rakovici nožem ubio suprugu, a potom i svoje četvorogodišnje dete. Tom prilikom poveđene su još tri osobe, radnici Centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: