Petak, 16.06.2017.

12:11

Nova drama na nebu: "Zapadni avioni" presreli ruski Tu-160

Ruski strateški bombarderi tupoljev-160 izveli planirani probni let nad neutralnim vodama u Baltičkom moru kad su ih presreli “zapadni avioni”, piše Raša tudej.

Izvor: B92

Nova drama na nebu:
Thinkstock

Kako se navodi, incident se dogodio 15. juna, a uz bombardere nalazili su se i lovci suhoj-27.

“Svi letovi su bili u skladu sa međunarodnim pravilima održavanja vazdušnog prostora. Grupa naših aviona je konstantno bila presecana borbenim avionima nekoliko zapadnih država. Tu su bili danski avioni tipa F-16, finski F-18 i švedski JAS-39s.

Ranije je iz Helsinkija stiglo saopštenje da su finski borbeni avioni primetili pojačanu aktivnost iznad Baltičkog mora.

“Teritorijalna odbrana je naredila avionima iz Jedinice za brzo delovanje da identifikuju i fotografišu ruski vojni avion koji se našao u finskom vazdušnom prostoru”, navedeno je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: