Zvaničnici RS sutra kod Vučića na polaganju zakletve

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da će prisustvovati polaganju zakletve izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

14:12

Zvaničnici RS sutra kod Vučića na polaganju zakletve
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Kako kaže, doći će u Beograd jer je "to veoma važan događaj".

Cvijanović je kazala je da zato neće prisustvovati sednici Narodne skupštine Republike Srpske koja je sazvana na zahtev opozicije kako bi se razmatrao predlog za izglasavanje nepoverenja Vladi Republike Srpske.

Zahtev opozicije za smenu njenog kabineta nazvala je politikanstvom.

"Biću sutra u Beogradu, jer se u Skupštini Srbije dešava jedan veoma važan događaj. Neću biti u parlamentu Republike Srpske, jer je događaj koji će se tu dešavati, nažalost, obično politikanstvo. Između jednog izuzetno važnog političkog događaja i jednog koji je vezan za politikantstvo, naravno da ću biti na važnom političkom događaju", rekla je premijerka Republike Srpske novinarima u Banjaluci.

Osim nje, polaganju zakletve prisustvovaće i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon čega će otputovati u Rusiju, javili su mediji u Banjaluci.

Dodik će, nakon svečane ceremonije u Skupštini Srbije, otputovati u Rusiju, gde će prisustvovati forumu u Sankt Peterburgu koji se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Rusije.

I predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prisustvovaće u Beogradu posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: