Merkelova predala Velikoj Britaniji tajne dosijee o Putinu

Nemačka kancelarka Angela Merkel predala je obaveštajnoj službi Velike Britanije dosije nemačke tajne službe BND o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu

Izvor: B92

Utorak, 18.04.2017.

17:36

Merkelova predala Velikoj Britaniji tajne dosijee o Putinu
Foto: Gettyimages

Kako piše nemački "Fokus", predati su i dosijei o analizi stanja na Krimu.

Kancelarka Merkel, prema informacijama „Fokusa“, sastala se najmanje dva puta sa šefovima tri britanske obaveštajne službe zbog terorističkih pretnji u Nemačkoj i Evropi.

Ti sastanci nailaze na žestoku kritiku nemačkih eksperata za bezbednost.

"Merkelova u proteklih 12 godina predsedavanja vladi nije došla nijednom na nedeljni sastanak sa šefovima nemačkih bezbednosnih vlasti“, citiraju se neimenovani predstavnici vlade koji se pitaju i zašto onda putuje u Veliku Britaniju, odnosno da li više veruje tamošnjim službama.

Na prošlom sastanku su, prema tvrdnji “Fokusa“, predati poverljivi dokumenti Odeljenja 6 u kabinetu kancelarke nadležnom za obaveštajne službe.

To je, kako navodi list, učinjeno navodno bez znanja bezbednosnih vlasti.

U kasnijim razgovorima sa nemačkim kolegama su britanski obaveštajci izrazili čuđenje zato što Merkelova svoje službe nije obaveštavala o sastancima u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: