Nastavlja se štrajk zdravstvenih radnika

Izvor: B92

Nedelja, 19.10.2003.

16:17

Default images
Sindikat lekara i farmaceuta Srbije u ponedeljak će nastaviti štrajk, uz jednočasovnu potpunu obustavu rada, potvrdila je za Radio B92 predsednik tog sindikata Jadranka Bosnić. Ona je, ujedno, navela da razlog za nastavak štrajka leži u tome da između Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i ministarstva zdravlja još uvek nije bilo nikakvih pregovora. "Kako štrajkački zahtevi nisu ni jednom bili na dnevnom redu, a nije ni bilo poziva za takvu vrstu sastanka, mi ne možemo ništa drugo da činimo osim ovo što činimo. Jedino što smo učinili je da smo hitno zatražili od Ministarstva zdravlja da utvrdi našu reprezentativnost, jer mi jesmo reprezentativni, a o tome ćemo sledeće nedelje, malo više, jer smo i 2001. godine bili reprezentativni”, rekla je Jadranka Bosnić.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je jednočasovnu potpunu obustavu rada u zdravstvenim ustanovama u štrajku, okarakterisalo kao kršenje zakona. U saopštenju Ministarstva je navedeno da ukoliko dodje do kršenja tih zakonskih odredbi, direktor zdravstvene ustanove je dužan da bez odlaganja protiv lica koja ne obavljaju poslove za vreme štrajka pokrene postupak za utvrđivanje povrede radnih obaveza za koje se izriče mera prestanka radnog odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: