Sveta vodica u vatrogasnoj cisterni - "da ne nestane" FOTO

Sveštenici Saborne crkve "Svetih apostola Petra i Pavla" u Jagodini su naručili vatrogasnu cisternu sa 7.000 litara vode, kako bi bilo dovoljno za sve vernike.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

11:57

Sveta vodica u vatrogasnoj cisterni -
Foto: Tanjug

U porti crkve je bilo postavljeno pet buradi sa po 500 litara Bogojavljenske vodice, ali su sveštenici poučeni ranijim iskustvima želeli veće zalihe.

Vodu u cistreni osveštao je sveštenik, koji se popeo na cisternu, a vernici su je potom zaposeli sa praznim bocama. Za oko sat vremena i burad i cisterna su ostali prazni.

Na pojedinim buradima, koja su u porti postavljena pre liturgije, od hladnoce su se zamrzle slavine, pa su vernici skinuli poklopce sa buradi i
zahvatali vodu flašama, čašama i drugim što su imali pri ruci.
Foto: Tanjug
Nekoliko poslednjih godina, sveštenici ove crkve, da bi zadovoljili vernike vodicom za Bogojavljenje zovu u pomoć vatrogasce sa cistrenama, rekli su Tanjugu sveštenici ove crkve.
Foto: Tanjug
Jagodina ima još tri crkve u gradu, u kojima je danas takođe služena Bogojavljenska liturgija, a vernici točili Bogojavljensku vodicu, posle liturgije i mimohoda oko crkvi. U svim crkvama bilo je puno vernika, iako u Jagodini i Pomoravlju od noćas pada sneg i hladno je.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: