Nikolić: Srbija je tačka oslonca u geostrategiji Rusije

Srpski predsednik Tomislav Nikolić rekao je da je Srbija postala veoma važna tačka oslonca u geostrateškim razmišljanjima Rusije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

18:06

Nikolić: Srbija je tačka oslonca u geostrategiji Rusije
Tanjug

Dodao je i da je Rusija bila jedan od najvažnijih oslonaca naše zemlje tokom gotovo cele istorije, piše Sputnjik.

Predsednik Srbije je to napisao na svom profilu na Fejsbuku, uz fotografiju članske karte Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji, u koje je primljen kao počasni član.

Nikolić je napisao i da je izuzetno počašćen i srećan što ga je Razvojni centar Ruskog geografskog društva uvrstio u svoje članove.

​Rusko geografsko društvo osnovano je 1845. godine ukazom cara Nikolaja Prvog, a Razvojni centar društva otvoren je prošle nedelje u Beogradu, kada je i Nikolić postao počasni član.

Glavna aktivnost tog društva su ekspedicija i istraživanja, obrazovanje, očuvanje tradicije i kulture, objavljivanje knjiga i rad sa mladima. Savetu pokrovitelja društva predsedava predsednik Rusije Vladimir Putin, dok je predsednik društva ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: