Petak, 21.10.2016.

10:11

Barozo napao Hofera, poredio ga s nacistom

Bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo oštro je napao kandidata Slobodarske partije Austrije (FPO) za predsednika Austrije Norberta Hofera.

Izvor: Tanjug

Barozo napao Hofera, poredio ga s nacistom
Foto: Tanjug

On je tokom diskusije na ženevskom "Graduate Institute" rekao da voli Austriju, ali ne i određene osobe u toj zemlji.

Prema njegovom mišljenju, EU može bez problema da primi četiri do pet miliona izbeglica, ako bi zemlje članice bile solidarne.

Međutim, ideja Hofera da se u "bezbednim područjima" na severu Afrike uspostave centri u kojima bi se odlučivalo o zahtevima za azil podsećaju ga na "koncentracione logore", poručio je Barozo, a prenela austrijska štampa.

Hofer je na to odgovorio da je konstantno suočen sa istim napadima i da, kada god neko ne zna šta da odgovori, napadne njega dovođenjem u vezu sa nacizmom.

"Šta je sa vama, imate li izbeglice kod kuće. Bogat ste čovek. Imate li izbeglice kod kuće", uzvratio je Hofer.

Kako je Barozo u diskusiji postajao sve glasniji, Hofer mu je poručio da ne treba da viče, i optužio ga da je podržao rat u Iraku, zbog čega je, kako je primetio, nervozan.

Naime, dok je obavljao funkciju premijera Portugala, Barozo je bio na strani onih koji su podržavali rat u Iraku.

Inače, za vreme diskusije protestovalo je više studenata zbog dolaska Hofera, oni su nosili transparente sa natpisima "Nećemo granice" i "Recimo ne rasizmu".

Jedna studentkinja, čiji su roditelji bosanske izbeglice, pročitala je peticiju u kojoj se FPO optužuje za širenje rasizma, islamofobije, homofobije, seksizma i mržnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: